Preminuo Irac koji je bio “zaljubljenik u Hercegovinu”, na kraju je imao neobičnu želju

Postoje neka mjesta koja zauzimaju poseban dio našeg srca. Ircu Pierceu McCarthyju bila je to Hercegovina, a nakon što je preminuo, njegovi prijatelji otkrili su neobičnu posljednju želju koja se tiče naše zemlje.

Pierce je, nakon borbe s teškom bolešću, preminuo jučer – 20. oktobra, u dobi od 55 godina. Iako je bio Irac, njegovi prijatelji i ljudi koji su ga poznavali, pamtili su ga kao čovjeka koji je veoma volio Hercegovinu, te su ga prozvali i “velikim zaljubljenikom” u nju.

Shodno tome, nastala je i njegova posljednja, pomalo neobična, želja – da trećina njegovog pepela ode u Crnač, selo kod Širokog Brijega.

Naime, Pierce je imao veliki broj prijatelja i poznanika u Širokom Brijegu, gdje je najčešće vrijeme provodio u jednom irskom pubu družeći se s njima.

Njegovi prijatelji objavili su i osmrtnicu kojom su se oprostili od Piercea, a tom prilikom istaknuli su njegovu želju i u tekstu.

Prijatelji su se oprostili osmrtnicom (Foto: osmrtnice.ba)
Prijatelji su se oprostili osmrtnicom (Foto: osmrtnice.ba)

Naveli su kako će posljednji ispraćaj McCarthyja biti na lokalnom groblju u irskom gradu Cappoquinu, a da će se održati nakon kremacije tijela pokojnika.

Svojim potezom, Pierce je dao do znanja kolika je bila njegova ljubav prema ovom dijelu naše zemlje, kao i to da je na jedan način tamo zauvijek želio ostati.

Izvor: Klix.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print