Završena dvodnevna kreativna radionica učenika MSŠ Donji Vakuf (FOTO)

0
69
dekupazradionica20171

dekupazradionica20171

U prostorijama Mješovite srednje škole Donji Vakuf održana je dvodnevna kreativna radionica tokom koje su učenici radili osnove likovne i dekupaž tehnike.

Uz pomoć profesorica Zijade Hadžiselimović, Ajle Sušić i Nedžle Idrizbegović, te dvije saradnice projekta Dženete Hadžić i Vildane Kaniže, učenici su savladali osnove likovne i dekupaž tehnike. Dio materijala za radionice su obezbijedili učenici i profesori, a dio je Mješovita srednja škola.

Cilj radionice je prodati predmete i obezbjediti samoodrživost narednih radionica a dio sredstava će biti usmjeren u troškove organizacije Maturske večeri.

“Svi zainteresovani će učeničke radove moći pogledati, kupiti ili dati svoj  novčani prilog kao pomoć ovoj grupi entuzijasta i volontera kojima je cilj kroz umjetnost omladini ponuditi alternativu da osim u displej, gledaju umjetničko djelo koje nastaje u njihovim rukama”, kazala je Vildana Kaniža.

Na predstojećem 6. Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBK učenici Mješovite srednje škole imati će svoj štand na kojem će svi zainteresirani moći pogledati predmete koje su uradili tokom dvodnevne radionice.

dekupaz8

dekupaz6

dekupaz7

dekupaz9

dekupaz20172