Vitez: Otvoren 2. sajam bosanskih jela i organskih proizvoda ,,Srce Bosne 2023.“

0
62

Na lokalitetu Gradske tržnice u Vitezu danas je u organizaciji Udruženja žena „Sultanije“ Vitez otvoren 2. sajam bosanskih jela i organskih proizvoda ,,Srce Bosne 2023.“

Svečanosti otvorenja nazočili su i predstavnici Općine Vitez, na čelu s načelnikom Borisom Marjanovićem te predsjednikom Općinskog vijeća Hidajetom Sivrom, kao i dužnosnici s kantonalne razine vlasti, ministri Milanović, Šečibović i Akeljić te predstavnici brojnih poduzeća, izlagači i zainteresirana javnost.

Na ovom sajmu sudjeluju mnogobrojna udruženja žena i samostalni izlagači iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a jedan od ciljeva sajma je, kako je istaknuto, promocija Općine Vitez i Srednjobosanskog kantona

U uvodom dijelu prisutnima se obratio načelnik Marjanović istaknuvši dobrodošlicu gostima u Vitez te osobito zadovoljstvo jer se u Vitezu održava ovako kvalitetan sajam.

Sajam je svečano otvorio ministar Advan Akeljić, a tokom ceremonije otvaranja uručene su zahvalnice zaslužnima za ovaj projekt, stoji na stranicama Općine.

 

centralna.ba