8 C
Donji Vakuf
Četvrtak, Decembar 2, 2021
Naslovnica Crna hronika Velika akcija u Sarajevu i RS-u: Hapšenja zbog fingiranih saobraćajnih nezgoda

Velika akcija u Sarajevu i RS-u: Hapšenja zbog fingiranih saobraćajnih nezgoda

0
27

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo od jutros se odvija akcija kodnog naziva “Kontakt” a u toku su hapšenja na području Kantona Sarajevo i Republike Srpske.

Kako su naveli iz Tužilaštva KS pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od jutros provode ovu akciju.

– U toku je hapšenje više osoba zbog krivičnog djela i to zloupotreba osiguranja, položaja, krivotvorenje isprave, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi i drugo. U toku su i pretresi na više od 20 lokacija području KS i RS – naveli su iz Tužilaštva KS, te dodaju:

– Osobe koje su pod istragom Tužilaštva KS sumnjiče se da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode kako bi naplatili štetu osiguravajućih društava pri čemu su imali pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a KS.

Iz Tužilaštva navode da se neki od policijskih službenika sumnjiče da su i za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji pored navedenog uzimali i mito za saobraćajne prekršaje na području KS.