U Travniku održan seminar o mektebskoj nastavi za imame sa područja Muftijstva travničkog

0
36

U četvrtak, 03. septembra 2020. godine, u Travniku je održan stručni seminar o mektebskoj nastavi za imame sa područja Muftijstva travničkog.

Stručni seminar za glavne imame i određen broj imama/muallima sa područja medžlisa Muftijstva travničkog, pod nazivom „Pripreme za početak nove mektebske 2020/21. godine“, održan je u prostorijama IC Kalibunar u Travniku.

Ispred Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, kao izlasanik direktora Uprave, obratio se Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat, dok je izlaganja pod nazivima „Upoznavanje sa Nastavnim planom i programom mektebske pouke i primjena istog“ i „Predstavljanje mektebske pedagoške dokumentacije“ održao dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade pri navednoj Upravi.

Učesnicima seminara se obratio i Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je pristunima govorio o važnosti mekteba i njegovoj ulozi, te im je čestitao novu mektebsku godinu zaželivši hajra i uspjeha u radu.

U toku seminara upriličena je i izložba o mektebu koju su učesnici imali priliku pogledati u prostorijama IC Kalibunar, dok je ručak bio obezbijeđen u restoranu Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, a i obaveze poštivanja propisanih mjera s tim u vezi, ovaj seminar organiziran sa smanjenim brojem učesnika i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.