U nedjelju planinarska tura “Stazama Erika Brandisa”

Planinarsko društvo  “Paklarske stijene” Travnik u nedjelju, 26. marta organizuje planinarsku tura “Stazama Erika Brandisa”. – informišu iz Turističke zajednice SBK -a.
Start je u 8 sati kod Zavičajnog muzeja Travnik.
Planinarska tura preko planine Vlašić stazama Erica Brandisa zaista je jedna od najljepših tura u tom području, ali i fizički teška te zahtijeva dobru kondiciju. Tura je duga oko 13,0 km i visinska razlika iznosi oko 1200 metara iznad razine mora, stoga je važno da se pripremite fizički i psihički za ovu avanturu.
Osim pripreme za fizičku izdržljivost, važno je i da se opremite adekvatnom planinarskom opremom. Preporučuje se da ponesete odgovarajuće cipele za planinarenje s čvrstim potplatom i podrškom za gležanj, te odjeću koja će vas zaštititi od hladnoće, sunca i vjetra (krema za lice, sunčane naočale …). Također, preporučuje se nošenje ruksaka s dovoljno vode i hrane za cijeli dan (sendvič i čokoladice…)
Program ture:
Polazak, 26.03.2019. godine u 08:00 sati Zavičajnog muzeja Travnik
Travnik 508 m.n.v. – Stari grad- Bukovica kapela sv. Ivana Krstitelja 915 m.n.v. Opis: najteži uspon. Savladava se visinska razlika od 400 m na razdaljini od 2,5 km.
Kapela sv. Ivana 915 m.n.v.
– Planinarski dom “Konjska” 1353 m.n.v. Opis: put od kapelice dalje vodi preko livada, sela Velika Bukovica u kome se nalazi i izvor hladne vode. Slijed blaži uspon, ne baš tehnički zahtjevan. Razdaljina od kapelice do doma je cca 2,7 km.
 PD “Konjska” 1353 m.n.v. – PD “Devečani” 1763 m.n.v. Opis: na ovom dijelu rute, moguć je snijeg, jak i hladan vjetar. Najduža ruta – 6,7 km)
 PD “Devečani” 1763 m.n.v. -PD “Erik Brandis” na Galici 1509 m.n.v. Opis: dužina rute je cca 2,5 km
Ručak je osiguran za sve sudionike planinarske ture u planinarskom domu Erik Brandis
izvor: fb / TZ SBK
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print