KK “Promo” Donji Vakuf upisao poraz protiv Orlovika

U subotu, 27. aprila, u Donjem Vakufu odigrana je utakmica 9. kola Lige za opstanak Prvenstva BiH za košarkaše između KK Promo Donji Vakuf i KK Orlovik Žepče, u kojoj su gosti slavili rezultatom 69:82 (26:13; 16:26; 15:23; 12:20).

Promo je odlično otvorio susret i nakon pet minuta igre imao je velikih 12:2. Dominacija se nastavila negdje do petnaeste minute. A onda, pri maksimalnom vodstvu od 15 poena razlike (42:27) igrači Proma kao da su nestali s terena. Do poluvremena Orlovik pravi seriju 12:0, koja se nastavlja i u drugom poluvremenu, kada gosti preuzimaju vodstvo.

Sve ono što je krasilo igru Proma na početku susreta, prije svega agresivna odbrana iz koje je dolazilo samopouzdanje u napadu, nestalo je. S druge strane, odlični šuteri Orlovika uspješno su kažnjavali svako kašnjenje u odbrani i serijama trojki pravili su nedostižnu razliku i na kraju došli do zaslužene pobjede.

Edo Preldžić predvodio je strijelce Orlovika sa 19 poena (6 trojki), Abdul-Hakim Delić i Ramo Rizvić dali su po 17, Amar Mehić 11, a Anes Podojak i Emir Preldžić po 8 poena. Jedina uistinu svijetla tačka u igri Proma bio je Vasilije Kovačević sa 21 poenom i 9 skokova, Nedeljko Košanin dao je 11, Dino Alkić i Kieffer Punter po 8, David Zool 8, Nikola Petojević 5, te Nikola Vasilevski, Igor Josipović i Denis Halilčević po 3 poena.

“Bila je ovo ujedno i posljednja domaća utakmica sezone za KK “Promo” Donji Vakuf. Opstanak je obezbijeđen znatno ranije, ali ostaje žaljenje što u ovoj oproštajnoj utakmici Momci s Vrbasa nisu došli do slavlja. U svakom slučaju, želimo da izrazimo najiskreniju zahvalnost našem Žutom tornadu. Bez njih sigurno ne bismo bili tu gdje jesmo, u Prvoj ligi BiH, a još sigurnije, bez njih ne bismo obezbijedili i šestu godinu zaredom u društvu najboljih. Našem timu ostaje još gostovanje u Prijedoru početkom naredne sedmice i sezona će biti zvanično okončana”, poručili su iz KK “Promo” Donji Vakuf.

Na poluvremenu ove utakmice, kako je i najavljeno, upriličeno je izvlačenje dobitnika velike nagradne igre KK Promo.

Laptop od sponzora D-Store Donji Vakuf je izvukao Rujanac Ahmed, a LED TV sponzora KK PROMO je dobio navijač Dragan Šatara, a glavnu nagradu, sedmodnevno putovanje u Monte Carlo za dvije osobe, dar agencije Hari Turizam Novi Travnik, dobio je Mufid Rejhan.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print