Studio Teatar sa predstavom “Međuprostor” večeras u Donjem Vakufu

0
64

U okviru programskih sadržaja “Dana općine Donji Vakuf”, u sali Doma kulture u Donjem Vakufu večeras će premijerno biti odigrana predstava “Međuprostor”, nastala u okviru projekta “Osjeti teatar” koji realizuje Studio Teatar sa partnerima.

“Međuprostor” u Donjem Vakufu publika će moći gledati od 19 sati zahvaljujući organizaciji JU Centar za kulturu, informisanje i sport i Općine Donji Vakuf.

Predstava „Međuprostor“ je koprodukcija Studio Teatra, Centra za kulturu Travnik i Teatra mladih Travnik, a autorica iste je dramaturginja Emina Omerović koja je zajedno sa učesnicima projekta Osjeti Teatar iz Travnika osmislila i postavila predstavu u kojoj likovi govore svoje lične priče prožete različitim temama s posebnim fokusom na odrastanje u maloj sredini, sazrijevanje u istoj, ali i problemima odlaska mladih, karakterističnih za cijelu BiH.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.