Jede vam se nešto slatko, hladno, nalik na sladoled, a ne da vam se ići do trgovine ili izgubiti previše vremena u kuhinji za pripremu neke poslastice?
Imamo recept za vas – zašto ne biste iskoristili maline i pripremili sladoled tortu sa ovim slasnim bobicama za šta vam je potrebno svega 15-ak minuta.
Potrebni sastojci: jedan litar šlag pjene, jedan litar mineralne vode, dva kisela vrhnja s većim postotkom masnoće, dvije kutije plazma ili digestive keksa, dvije šolje malina.
Postupak pripreme:
Šlag smiksajte s litrom mineralne vode, pa smjesu podijelite na tri dijela.
U prvi dio dodajte mljeveni keks i kisela vrhnja, te smjesu prebacite u kalup za tortu.
U drugi dio šlaga dodajte maline i stavite smjesu na podlogu.
Treći dio, odnosno samo šlag, premažite preko kreme i stavite tortu u frižider na hlađenje.
Hladite je najmanje dva sata, ukrasite po želji, najbolje sa malinama i kovrdžama čokolade, narežite na kriške i poslužite.
Izvor: Faktor