Stigle trešnje, rod je dobar: Kilogram oko 9 KM

S druge strane, cijena lubenice po kilogramu iznosi oko 4,5 KM, pružajući nešto povoljniju opciju za potrošače koji tragaju za osvežavajućim letnjim voćem.

Nestabilni vremenski uslovi tokom ovog proljeća predstavljaju izazov kako za voćare, tako i za potrošače na pijacama širom Bosne i Hercegovine. Dok se voćari trude da se izbore sa posljedicama promjenljivih vremenskih prilika, potrošači su suočeni sa neočekivanim posledicama – porastom cijena voća.

Kilogram trešanja, tradicionalno omiljenog voća tokom proljeća, sada doseže cijenu od oko 9 KM, što predstavlja značajan skok u odnosu na prošlogodišnje cijene. Ovaj nagli porast cijena, koji je rezultat kombinacije faktora kao što su nepredvidive vremenske promjene i povećana potražnja, stavlja dodatni pritisak na budžete potrošača.

Voćari se suočavaju sa izazovima održavanja prinosa i kvaliteta svojih proizvoda u teškim vremenskim uslovima. Nakon neočekivano visokih temperatura u martu, april je donio zahlađenje praćeno mrazom. Prve su kulture koje su osjetile posljedice ovog nestabilnog vremena.

S druge strane, cijena lubenice po kilogramu iznosi oko 4,5 KM, pružajući nešto povoljniju opciju za potrošače koji tragaju za osvežavajućim letnjim voćem.

Uprkos izazovima koje donose promjenljivi vremenski uslovi, voćari i potrošači nastavljaju da se prilagođavaju novim okolnostima. Dok voćari nastoje da održe prinos i kvalitet svojih proizvoda, potrošači se trude da se prilagode novim cijenama na pijacama, tražeći najbolje opcije u datim okolnostima.

BH-Index

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print