Sastanak na temu “Upravljanje otpadom i izgradnja reciklažnog dvorišta” za područje općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača

0
42
U prostorijama Ministarstva privrede, na zahtjev načelnika općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, održan je sastanak ministra Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona sa načelnicima navedenih općina na temu projekta “Upravljanje otpadom i izgradnja reciklažnog dvorišta”, koji bi se rješavao po modelu javno-privatnog partnerstva.
Navedeni projekat realizovao bi se po Zakonu o javno-privatnom partnerstvu Srednjobosanskog kantona donesenog 2018. godine, po kojem je Ministarstvo privrede prepoznato kao svojevrsna podrška u koordinaciji i realizaciji istog.
Projekat je ocijenjen kao prioritetan za lokalne zajednice i naglašena je velika važnost da se učine prvi koraci u realizaciji istog. S tim u vezi utvrđen je slijed koraka i aktivnosti, a sve u okviru odredbi pomenutog Zakona.
Dogovorena je intenzivna saradnja i zajedničko djelovanje, te sinergija svih učesnika sastanka za što efikasnije realizaciju navedenog projekta.
Ministar privrede iskazao je interes za intenziviranjem aktivnosti na realizaciji projekta, te stavio na raspolaganje kapacitete Ministarstva u skladu sa odredbama Zakona.