11.5 C
Donji Vakuf
Utorak, Septembar 21, 2021
Naslovnica Crna hronika Požar na kući u Bugojnu: Komšija u zadnji tren spasio 18-mjesečnu djevojčicu

Požar na kući u Bugojnu: Komšija u zadnji tren spasio 18-mjesečnu djevojčicu

0
870

 

Još se utvrđuju uzroci jutrošnjeg požara u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta.

– Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila – kazao je Feni Dženan Čehaja.

Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

– Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je.

Privremeni smještaj porodici Čehaja ponudili su rođaci i komšije, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom.

Okolnosti koje su dovele do ovog događaja, bit će poznate po okončanju istrage, a pretpostavlja se da su požar izazvale neispravne instalacije.