Divanhana i Danica Krstić predstavili novu saradnju, poslušajte “Oj, curice”

0
78
Divanhana tokom pandemije je u kontinuitetu svim poštivaocima njihove muzike poklanjala vrsne izvedbe nekih od naljepših sevdalinki sa naših prostora

Kako kažu iz benda, pjesma “Oj, curice” ujedno predstavlja i posljednji kamenčić mozaika koji stvaraše tokom pandemije.

“U haosu koji nas je sve zajedno zadesio, a koji nikoga nije ostavio sigurnim, odlučili smo svu svoju kreativnost i želju za muziciranjem kanalisati putem karantin verzija nekih od naših ranije objavljenih pjesama ali i par novih za kojima nam srca žude. Jedini mogući način, shodno tome da smo kao i ostale kolege od mjeseca marta u lockdownu, bio je da sa našom dragom rajom sevdišemo putem društvenih mreža, naravno uz malu pomoć tehnologije. Toliko ljubavi smo zajedno dijelili tokom proteklih 8 mjeseci, toliko lijepe i pozitivne energije te toliko sevdaha, da smo se sasvim sigurno apsulutno zaključali u jedan divan paralelni svijet, mnogo, mnogo dalek od onog sumornog i depresivnog u kojem nismo željeli birati da živimo”, kažu članovi benda.

Ističu kako su note sa njima dijelili dugogodišnji saradnici koje od milja zovu “vječitim članovima ovog malog kolektiva”.

“To su Sanel Redžić ili Rok Nemanič, te kao najdivniji dragulj za kraj sačuvasmo našu divnu Danicu Krstić. Pjesma ‘Oj, curice’ predstavlja i posljednju notu u našem šarenom mozaiku koji smo stvarali tokom pandemije. Isti taj mozaik ćemo u svom finalnom izdanju pokloniti našoj raji u jednoj nama dragoj karantin kompilaciji. Uskoro više pričamo o tome, a do tada se prepustimo sevdahu”, zaključili su.

Divanhana planira karantin verzije prenijeti i na scenu, te već tokom novembra imaju u planu realizovati više manjih koncerata u gradovima naše zemlje, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje izdaje Krizni štab.

Više informacija o daljim aktivnostima benda možete pratiti na službenoj stanici benda.

izvor: klix.ba