Osmu godinu doniraju krompir za javnu kuhinju u Jajcu

0
54

Mještani jajačkog naselja Bešpelj, već osmu godinu za redom pokazuju svoju jedinstvenu solidarnost i ljubav prema svojim sugrađanima lošijeg materijalnog stanja, piše Jajce Online.

Njihove društvene aktivnosti su postale sinonim za zajedništvo i humanost, a najnovija akcija doniranja krompira za potrebe javne kuhinje “Merhamet” u Jajcu je samo jedan od mnogih primjera njihove nesebičnosti.

Ova izuzetna zajednička inicijativa se odvija u proljeće svake godine, kada mještani Bešpelja zajedno sade krompir na jednoj parceli. Cilj nije samo dobiti dobar urod, već i pokazati svoju posvećenost pomoći onima u potrebi. Sav krompir koji se ubere tokom ove akcije odmah se donira.

Danas, sa zadovoljstvom možemo reći da je i ovogodišnja akcija berbe krompira uspješno okončana u Bešpelju. U ime korisnika javne kuhinje, Sinanudin Sinan Smajić, predsjednik Osnovnog odbora “Merhameta” Jajce, izrazio je svoju duboku zahvalnost svim učesnicima ove hvale vrijedne akcije. Među donatorima su se istakle porodice Mecavica, Vuković i Zjajo, čiji su doprinosi omogućili obrok, piće, slatkiše i voće za sve učesnike.

IZVOR: JAJCE ONLINE