Najbolji strijelci u Donjem Vakufu na KUP BiH

0
123

U povodu Dana državnosti BiH u Donjem Vakufu održan je tradicionalni,16. po redu  KUP BiH u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. Svečano otvorenje upriličeno je u Sportskoj dvorani a takmičenje u streljani Prve OŠ Donji Vakuf. Turnir se i ove godine održao pod pokroviteljstvom Streljačkog  saveza  osoba sa invaliditetom F BiH, a tehnička organizacija pripala je Streljačkom klubu invalida Donji Vakuf.

U konkurenciji žena, kategorija SH2 najbolje su bile  Hasna Hamzić, Maglaj, Zerina Skomorac,  Zenica i Šefika Mujić,  Živinice. U kategoriji SH1najpreciznija je bila Ajša Gogić, Živinice, potom Kadira Nukić, Tuzla i .Sanela Redžić, Zenica. Poredak u kategoriji SH0: Mirela Ramić, Tuzla, Rasma Beganović ,Živinice i Samira Hadžić, Donji Vakuf.

Izudin Husanović iz Maglaja najbolji je u muškoj konkurenciji, SH2, potom slijede Hajro Bećić, Banovići i Mirsad Hasić, Tuzla.

U konkurenciji muškaraca , kategorija SH1, prvo mjesto pripalo je Ervinu Bejdiću, Sarajevo, drugi je Edib Šahman, Tuzla a trećeplasirani je Nedžad Muharemović, Tuzla. Poredak u kategoriji SH0 : Šaban Fatić , Sarajevo, Adil Mešanović i Fuad Vrgovčević.