Zmajevi bi u četvrtak mogli dobiti selektora: Barbarez objavom rastužio sve navijače

0
71

Prekinuta sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi konačno trebala biti riješena selektorska križaljka bit će nastavljena u četvetak.

Zvanično u igri i dalje ostaju dva kandidata – Sergej Barbarez i Ivaylo Petev.

Međutim, bivši kapiten reprezentacije BiH se oglasio kasno sinoć putem svog Instagram profila i objavio da vjerovatno više nije u opticaju za novog šefa stručnog štaba Zmajeva.

“Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću ja biti selektor reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se “oni” davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara.

Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja, nego i želja navijača… Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti. Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu sa druge strane ulice. Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala!!!”.


Radiosarajevo.ba