U četvrtak u Donjem Vakufu okrugli sto u organizaciji “Medica” Zenica

0
52
Medicaedukacija1

Udruženje „Medica“ Zenica u saradnji sa partnerima na projektu i JU Centar za socijalni rad Donji Vakuf, organizuje okrugli sto  na temu „Povezivanje educiranih profesora i profesorica srednjih škola o rodno zasnovanom nasilju sa postojećim resursima u zajednicama – predstavnicima Multisektorskog tima za sprečavanje nasilja u porodici na području općine Donji Vakuf“

Naime, Medica Zenica je krajem proteklog mjeseca u Konjicu organizirala trodnevnu radionicu za trenere o rodno zasnovanom nasilju za nastavno osoblje i učenike iz srednjih školasa područja SBK. Pomenutoj edukaciji prisutvovala je ukupno 91 osoba, među njima i  2 profesora i 2 srednjoškolca iz Mješovite srednje škole Donji Vakuf.  Navedeni  Okrugli sto u Donjem Vakufu održat će se 28.decembra 2017 godine u motelu Otoka, s početkom u 11 sati.

Medicaedukacija1

Krajem mjeseca maja  „Medica“ Zenica je u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja,nauke, kulture i sporta SBK/KSB održala sastanak kojem su prisustvovali gđa Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta i direktori/direktoricei predstavnici/predstavnice srednjih škola sa područja SBK/KSB. Tokom sastanka predstavljene su planirane aktivnosti projekta „Senzitivni i kreativni preventivni programi koji uključuju mlade u eliminaciju rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“ koji je podržan od strane UN Women u Bosni i Hercegovini te je potpisan zajednički Sporazum o saradnji u sklopu navedenog projekta.

Medicaedukacija2

Medicaedukacija3