Više do 20 dječaka i djevojčica iz BiH u posjeti Kataru, gledat će i utakmicu SP-a

0
31

Više od dvadeset djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine će narednih nekoliko dana boraviti u posjeti Kataru gdje se održava Svjetsko prvenstvo u nogometu te predstavljati našu zemlju na najvećem kulturnom festivalu tokom održavanja Mundijala u Dohi.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković istakla je zadovoljstvo saradnjom dvije države koja je omogućila djeci da budu dio svjetskog spektakla.

“Izuzetna mi je čast i posebna radost da će pod pokriviteljstvom Fondacije Katara te dr. Khalida Al Sulaitija djeca iz naše države imati priliku biti dio velike svjetske smotre te nekoliko dana uživati u gostoprimstvu domaćina iz Katara. Imala sam priliku prije nekoliko dana i posjetiti dr. Al Sulaitija u kulturnom kompleksu Katara u Dohi.

 

Djeca iz Bosne i Hercegovine će se, zahvaljujući dobroj saradnji i prijateljskim odnosima koju smo uspostavili sa državom Katar, predstaviti folklornim programom u nekoliko termina na velikoj sceni u danima kada su u Dohu stigle stotine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta.Osim toga, imati će priliku prisustvovati i jednoj od utakmica Svjetskog prvenstva te obići kulturne i turističke znamenitosti”, kaže ministrica Turković.

Klix.ba