Večerašanjem zatvorenju festivala Fedre predhodit će predstava Kamernog tetara 55 „ Slavna Florens“ u režiji Admira Glamočaka

0
26

 

Od 13. jula, općina Bugojno i ove godine bila je centar teatra u BiH. Tokom proteklih dana u zvaničnom dijelu programa svoje pozorišne komade izveli su mnoga pozorišta iz naše zemlje. U gotvo sedam večeri,  Pozorišna dvorana KSC Bugojno, bilo je mjesto okupljanja svih onih koji vole pogledati dobru predstavu i uživati u glumačkim vještinama, glumaca koji svoj talenat pokazuju na  „daskama koje život znače“.

Večerašnjem zatvorenju 47. Tetarskog festivala Fedra Bugojno, koje je planirano od 20,30 minuta kada će se proglasiti najbolji i dodjeliti nagrade, predhodit će predstava Kamernog tetara 55 Sarajevo. U pitanju je predstava u režiji Admira Glamočaka, pod naslovom „ Slavna Florens“. Publika u Bugojnu, imate će priliku pogledati ovu predstavu u kojoj igraju: Dženita Imamović-Omerović, Irfan Ribić i Nadine Mičić.

“Slavna Florens” je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pjevačici na svijetu. Dirljiva Kvitelerova drama uči nas kako da ostvarimo svoj san. Radnja je zabavna, duhovita ali i dirljiva. Dešava se u New Yorku 1944.