Akcija FUP-a: Uhapšeni pljačkaši Binga u Bugojnu i Sarajevu

0
88

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su opljačkale poslovnice Binga u Bugojnu proteklog vikenda, a iste osobe se sumnjiče i za raniju pljačku poslovnice ovog trgovačkog lanca i u Sarajevu, nezvanično saznaje Faktor.

Bingo u Bugojnu je opljačkan u nedjelju u večernjim satima kada su četverica maskiranih razbojnika u uniformama SIPA-e upali u trgovački lanac i pod prijetnjom oružjem oteli pazar od 64.000 KM.

Nedugo nakon pljačke pronađen je zapaljen automobil koji su koristili pljačkaši, a na njemu su bile ukradene registarske tablice. Gotovo na identičan način je opljačkan i “Bingo” u sarajevskom naselju Binježevo, u nedjelju, 22. oktobra, u večernjim satima.

Pljačka se dogodila po istim scenariju, a razbojnici su, baš kao i u slučaju pljačke bugojanskog, u sarajevski “Bingo” upali na kraju radnog vremena, kad je novac iz kasa već bio prikupljen na jednom mjestu. Također ih je bilo četverica, bili su naoružani automatskim puškama, te su ciljano odmah išli na zaštitare od kojih su tražili da im predaju metalne kutije s novcem iz sefa.

Također su bili obučeni u policijske uniforme, a kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, osim grba BiH i natpisa “Policija”, uniforme nisu imale drugih, karakterističnih obilježja.

Federalna uprava policije nastavlja akciju i rad na rasvjetljavanju razbojništava u ovim tržnim centrima, a do kraja dana moguća su i nova hapšenja.Izvor: faktor.ba