Ukradenim vozilom izazvao saobraćajnu nezgodu

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 06.05.2024.godine oko 16,10 sati u PS Jajce prijavljena je krađa putničkog motornog vozila marke VW Golf, vlasništvo H.V., koje se udaljilo magistralnim putem u pravcu mjesta Vaganj, općina Jajce, gdje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su utvrdili da je ukradenim vozilom upravljao S.T. rođen 1975.godine iz Jajca, koji je tom prilikom izazvao saobraćajnu nezgodu ostvarivši kontakt sa putničkim motornim vozilo marke VW Tiguan, kojim je upravljao E.S. rođen 1964.godine iz Hadžića. U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač S.T., dok je lakše tjelesne povrede zadobio E.S.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta nezgode, te poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju dokazivanja predmetnih krivičnih djela koja su izvršena od strane osumnjičenog S.M.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 177 prekršajnih naloga, od kojih je 65 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                          URED KOMESARA

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print