U Srednjobosanskom kantonu proizvoditi će se električno dostavno vozilo

U vrijeme kada se svijet suočava sa mnogobrojnim izazovima, GS-tvornica mašina Travnik d.o.o. nastavlja širenje proizvodnih kapaciteta. Simbolično, u godini kada GS TM Travnik obilježava 70 godina postojanja, danas je otvorena još jedna proizvodna hala ukupne površine 3.230 m2, vrijedna 2.5 miliona KM u kojoj će se proizvoditi električno dostavno vozilo.

Radi se o vozilu koje je namijenjeno za dostavu paketa i pošiljki i njegova namjena je zaista široka.

“Denis, Emir, Amir i Ejub – to je tim koji je prethodne dvije godine radio na jednom razvojnom projektu, a radi se o električnom dostavnom vozilu čija je namjena optimizacija usluge dostave paketa pošiljki u urbanim sredinama. Trenutno nam je fokus logističke kuće i tu vidim najveću primjenu. U nastavku želimo integrisati neke ideje kao što je pogon na hidrogen, integracija platforme za kompletan vozni park. To su neke ideje kojima težimo u narednih nekoliko godina”, kazala je Lejla Zvrko-Spahić, R&D project leader u kompaniji.

Iskustvo vozača i njihova sposobnost da uspješno završe svoje zadatke bili su prioritet u kreiranu ovog vozila. Inovativne promjene u dizajnu, nove tehnologije, proizvodni procesi i tehnike i tim mladih ljudi sa velikim ambicijama imaju misiju da daju život vozilu po nazivu EVO koji će riješiti probleme isporuke posljednjeg metra.

Kako je rečeno, cilj je da ovo vozilo bude broj 1 u pružanju udobne i bezbjedne vožnje. Dizajniran je i proizveden imajući na umu urbano i ubrzano okruženje i bit će najbolje rješenje za transport robe.

gs vozilo

 

 

Osvrt na historijski razvoj kompanije

U nastavku svečanosti, prisutnima se obratila i direktorica kompanije Snježana Kopruner koja se osvrnula na historijski razvoj kompanije.

Pročitajte više na: https://www.akta.ba/vijesti/bih/156327/gs-tmt-otvorio-novu-halu-u-kojoj-ce-proizvoditi-elektricno-dostavno-vozilo?fbclid=IwAR1VFEfX3x-cbaoG3ug0MYwnQ0n4rzMRGBvR2Wbm6TlwqrdggHD4StrcqQ4

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print