Turski predsjednik Erdoan u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini

0
87
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) boravit će danas u radnoj posjeti našoj zemlji u okviru koje će se sastati s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem. Nakon tog susreta planiran je sаstаnаk dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Turske, najavljeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Planom posjete turskog predsjednika predviđeno je polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači, kao i šetnja starim dijelom Sarajeva od Sebilja u pravcu Gazi Husrev begove džamije.

Tokom boravka u Sarajevu turskom predsjedniku Erdoanu bit će uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Turski ambasador u našoj zemlji Haldun Koc također je rekao kako je Erdoanova posjeta Bosni i Hercegovini mnogo ranije predviđana i planirana, te da je u pitanju radna posjeta koju je tokom boravka u Bosni i Hercegovini najavio premijer Binali Jildirim (Yildirim).

Obustava saobraćaja u pojedinim sarajevskim ulicama

Za osiguranje protokolarne posjete turskog predsjednika zadužena je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo naložilo je organizatoru određene mjere koje su već preduzete, a sačinjen je i plan fizičkog, operativnog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja.

“Zahtjev za taj javni skup organizatori su podnijeli Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 7. maja, a osiguravat će ga dovoljan broj policijskih službenika”, izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je rješenje kojim su precizirane kraće obustave saobraćaja.

Privremenih izmjena režima saobraćaja bit će na dijelu Ulice Patriotske lige – obilaznica i u Ulici Alipašina, te na dijelu od raskrsnice s Ulicom Jukićeva i to u periodu od 8.00 do 21.00 sat.

 

Izvor: Bhrt.ba