Teatar Fedra u Donjem Vakufu

0
232

 

Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf,u cilju afirmacije teatra te pružanja mogućnosti donjovakufskoj publici da uživaju u pozorišnim predstavama i ove godine ima uspješnu saradnju sa JU KSC Bugojno i organizatorima 47. Teataraskog festivala Fedra Bugojno.

Naime, i ove godine u Donjem Vakufu bit će izvedene dvije predstave koje su uvrštene u ovogodišnji zvanični program Fedre. Prva je namjenjena djeci, a druga predstava ostalim našim sugrađanima.

U petak, 19. jula u velikoj Sali doma kulture od 11 sati u izvedbi Dječijeg pozorišta Eko Art Bugojno, mališani će imati priliku uživati u predstavi „ Žabac i stranac“ , Azre Huskić i Sanje Krnjajić, dok će od 20 sati istog dana svoju predstavu u Donjem Vakufu izvesti Gradsko pozorište Trebinje. U pitanju je predstava sa naslovom „ Jedan sluga, a dva gospodara“.

Adaptaciju i režiju potpisuje Željko Milošević, a pozorišni komad nastao je prema tekstu italijanskog komediografa Karla Goldonija.

Radnja je aktuelna iako je iz vremena komedija del arte prebačena u moderno vrijeme . Radi se o slugi koji istovremeno postaje sluga dvojici gospodara .