Snažno nevrijeme sinoć pogodilo BiH, padao led veličine oraha: Večeras nas očekuje dodatno pogoršanje vremenskih prilika?

0
312

Bosansku Krupu sinoć je oko 20:00 sati pogodilo jače nevrijeme, gdje je u nekim predjelima grada padao led veličine oraha.

Krupljani su odmah po prestanku pradavina izašli da provjere štete na automobilima i kućama, javlja Cazin.net

image

Padao led veličine oraha/Cazin.net/

Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan Sedlo 13, Bugojno i Sarajevo 16, Tuzla 17, Bihać, Gradačac i Sanski Most 19, Livno 20, Široki Brijeg 27, Mostar i Neum 28, Grude 29.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U utorak nas očekuje umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Oslobođenje