ŠK Never stop takmičarsku sezonu završila kao šampion u svim selekcijama

0
62
Jučer smo završili regularni dio takmičenja u GSM Ligi Mladih SBK/KSB
Ovo je naš peta sezona,gdje smo učestvovali sa svim muškim selekcijama.
Ostvarili smo rijetko viđen uspjeh,osvojivši prva mjesta u svim kategorijama koje učestvuju u završnici lige mladih BiH. Osvojili smo kantonalnu ligu u selekciji pionira,kadeta i juniora!!!
Ni jednom protivniku nismo dozvolili da nas pobjedi. Dominantno smo završili takmičenje sa 40 pobjeda i ni jednim porazom!? Prestavljati ćemo naš kanton u završnim prvenstvima BiH.
Ovaj rezultat je ogroman uspjeh,kad se zna da postojimo tek 5 godina.
Hej,5 godina postojanja,a izdominirali u kantonu,gdje postoje mnogo veći klubovi,stariji,brojniji sa puno većim buđetima.
Ako ovome jos dodamo da smo ove godine ostali bez 4-5 standardnih igraca / ustupili ih u veće klubove/,onda je nas uspjeh jos veći!! Ogroman.
Teško,da neko ponovi ovaj uspjeh. Sa svim kategorijama. Tako mali,a tako veliki. Srce mi je ko Derviš Kamen,jer obistinilo se ono što sam predviđao prije 5 godina! Da samo ljubav,rad, odricanje i posvečenost svojoj djeci donosi rezultate.
Na ovogodisnjoj zavrnici prvenstva BiH, boje svojih novi klubova branit
Ce,Jasarevic/ Buducnost/,
Kahvedzic/Sparsi,
Lokomotiva/Čavak/,
Šutkovic/Igman- Burch.
I to jedan od programskih ciljeva našeg kluba!!
Posebno se ponosimo brojem naše C grupe, njihovom pristupu i radu. To nas uvjerava da čemo u budučnosti biti bitan činilac košarkaskih zbivanja!!
Ti dječaci uče prve korake,polako savladavaju prve lekcije,a to je ljubav prema košarci !!
Ove sezone odigrali smo nekoliko turnira sa svojim vršnjacima.
Postizali zavidne rezultate širom Bosne i Hercegovine i inostranstva!? Sticali nova sportska i učvrščivali stara prijateljstva. Pronosili im iz svoga grada gdje smo god igrali. Ostavljali dobar dojam,i sticali pohvale za igru i ponašenje kako na terenu,tako i van njega.
Gdje god se pojavimo,ističemo se u jednoobraznoj opremi svih naših dječaka!? U svom kombiju i u svojoj školi košarke. Za ovo potonje,ogromnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima i donatorima. Od onog što je vlasnikom naše članske karte do opčinskih struktura. Svakom hvala ko nas pomaže i podržava!?
Možda ce zvučati neskromno!? Ali,mi smo doista postali prepoznatljiv brend,u regionu kad je rad sa mlađim kategorijama!? Priviliegija je biti član naše škole kosarke!? To osjete naši djecači u svim kategorijama!? Jer mi ne lažemo svoju djecu,mi se trudimo da ispunimo njihove potrebe i njihove snove!! To nam je čast i obaveza!?
A sad malo o budučnosti!! Posto nekoliko dječaka ove godine izlazi iz juniorskog uzrasta,mi planiramo sljedeču sezonu,prijaviti A2 ligu. Na taj način želimo da se naši dječaci nastave baviti košarkom,a mi ispunjavamo jos jedan od programskih ciljeva naše škole košarke!!
Za ovaj podhvat,trebat če nam značajna sredstva,ali nadamo se kao i do sada odzivu svih Vakufljana, i u gradu i u inozemstvu!?
Svjesni smo problema u odrastanju,u školovanju! Ali mi čemo se i dalje truditi da pravimo nove Atiče,Jašareviče,Šutkoviče,Kahveđiće, Kuriče,Kovače itd. Davati im priliku u večim klubovima, a ostali mogu pristojno napredovati i kod nas!?
Zato,ponavljam,neizmjerno sam ponosan na uspjeh naših dječaka!! I znajte,on nije slučajan,kao što se ništa u životu ne dešava slučajno,tako ni mi nismo slučajno najbolji u Srednjoj Bosni.
A mi i poslije 5 godina obečavamo da čemo “RADITI JOŠ JAČE I SLIJEDITI SVOJE SNOVE”!!!!
Ponasan na svoje!!
pred.U.O.Š.K.Never Stop
Hodzic Suad- Dudo