Siniša Skočibušić je novi direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH

0
64

Skočibušića je na ovu funkciju imenovalo Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo FBiH na danas održanoj sjednici

Novi vršilac dužnosti Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH je Siniša Skočibušić, infektolog iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Skočibušića je na ovu funkciju imenovalo Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo FBiH na danas održanoj sjednici.

Podsjetimo, prošlog petka je Davor Pehar podnio ostavku na poziciju direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH zbog, kako je tada Faktoru kazano, pritisaka iz Vlade FBiH, nedovoljne količine vakcina protiv COVID-19, neslaganja sa politikom nabavke vakcina.

Skočibušić je doktor specijalist infektologije i subspecijalist intenzivne medicine.

BIOGRAFIJA

Siniša Skočibušić je rođen 1981. godine u Mostaru. Osnovnu školu, gimanziju i Medicinski fakultet završio je također u Mostaru. Specijalizaciju je završio iz oblasti infektologije, subspecijalizaciju iz intenzivne medicine, a postdiplomski Biomedicina, Medicinski fakultet, Sveučilišta u Rijeci. Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar

Od 2007. do 2008. bio je u Hitnoj medicinskoj pomoći, Doma zdravlja Čitluk, nakon toga počinje raditi u Klinici za infektivne bolesti, Sveučilišne klinička bolnice Mostar, od 2015. je i u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar gdje je direktor.

Viši je asistent na Katedri za infektologiju Medicinskoga fakulteta u Mostaru.