Rijad Rahmanović u Zvezdama granda osvaja svih šest glasova

Mladi i izuzetno talentirani pjevač Rijad Rahmanović iz Donjeg Vakufa i dalje svakim svojim pojavljivanjem u takmičenju „Zvezde Granda“ „nokautira“ kompletan žiri i osvoji svih šest glasova.

Starog kova

U posljednjem intrevju za Express Rijad je po pitanju ljubavi rekao da ima jedna djevojka, ali je po tom pitanju bilo „hoćemo-nećemo“ vezu. A, kada smo ovih dana kontaktirali Rijada, odmah nam se pohvalio da je iz te priče pobijedila riječ „hoćemo“.

-Desilo se eto nakon svih tih nekih kontakata, druženja, da smo i zvanično sada u vezi. Znamo se već dugo, iz istog smo grada, faktički gledano, čak smo i komšije. Shvatam ja nju, da i ona razmišlja kao i mnogi, kako smo mi pjevači često na putu, kako kao imamo djevojku u svakom gradu, kako ne razmišljamo o porodičnom životu. Ona je čak i par godina starija od mene, pa ju je i to malo kočilo u početku, jer mislila je da sam još nedovoljno zreo za jednu iskrenu i dugoročnu vezu. Ali, ja sam nekako starog kova, vjerujem u ljubav, brak, porodicu, djecu. Nema uspješnog muškarca bez jake i snažne žene na njegovoj strani. Ljubav i iskrenost sve pobjeđuju.

-Ja se naravno ne namjervama odreći pjesme, karijere, ali isto tako jednog dana ću biti dostojan suprug i otac, a u vezi jedan iskren i dostojan dečko. Ali, kada bi dolazila na moje nastupe skoro pa svaku pjesmu posvećivao sam njoj, jer sam prepoznao da je ona ta koju bi veoma lako mogao da zamislim kao moju životnu saputnicu. Ali, sve polako, pa kako nam bude – ispričao nam je Rijad.

Po pitanju Zvezda Granda je rekao:

-Takmičenje ide dalje, jako sam zadovoljan svim onim što se do sada dešavalo, zadovaljan sam, ma prezadovoljan mojim mentorom Davidom. On mi baš daje prave savjete, smjernice i svi njegovi kandidati mogu u svakom trenutku da računaju na njegovu pomoć. Ipak, još jednom bih podvukao, da nije bilo prvog takmičenja, da nije bilo moje saradnje sa Viki Miljković i njenim suprugom Tašketom, sigurno ni ja ne bi danas bio gdje jesam.

Pravi merak

Rijad nam je još otkrio da ovo vrijeme pandemije koristi da se vrati svojoj prvoj velikoj ljubavi, a to je harmonika.

-Nekako sam u početku više volio harmoniku da sviram već da pjevam, ali onda me pjesma malo udaljila od nje. Sada opet imam vremena i vjerujte mi da nema, barem za mene, većeg meraka kada uzmem harmoniku, zasviram i onda zapjevam. Kao što već rekoh, nekako sam starog kova i volim tu našu bosansku muzičku tradiciju.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ / avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print