Ovaj klasik iz djetinjstva je jednostavan za pripremu, savršena podloga za dekoraciju i uvijek su tako ukusni…
POTREBNI SASTOJCI:
- 100 g čokolade
- 250 g mljevenih badema
- 50 g brašna
- 200 g meda
- 1 jaje
- 2 žlice kakaa u prahu
- ½ žlice šećera s cimetom
- malo mješavine začina za medenjake
PRELJEV:
- 200 g šećera u prahu
- 1-3 žlice mlijeka
- par kapi ekstrakta vanilije
PRIPREMA:
Nasjeckajte čokoladu zamijesite s bademima, brašnom, medom, jajem, kakaom i začinima u glatko tijesto.
Omotajte folijom i ostavite na sat vremena u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto izvaljajte na debljinu od 7 mm.
Izrežite različite oblike, stavite na papir za pečenje pa pecite oko 10 minuta.
Kada se ohlade prelijte ih otopljenim šećerom u prahu (priprema: sastojke pomiješajte dobro dok ne dobijete glatku masu), prenosi Ordinacija.hr.
izvor: Centralna.ba