Predstavnici British Council-a boravili u posjeti kod Tahira Lende, premijera SBK

0
18

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, sekretar Ureda za evrospke integracija, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Srednjobosanskog kantona Muhamed Softić održali su sastanak s direktoricom British Council-a u BiH Larisom Halilović i Emirom Omeragićem, koordinatorom za realizaciju projekata.

Na sastanku se razgovaralo o početku projekta pod nazivom „EU Scheme for Young Professional in BiH“, koji finansira Evropska delegacija u BiH, a provodi British Council.

Cilj programa je jačanje kapaciteta mladih državnih službenika koji rade na poslovima EU integracija (sa iskustvom od jedne godine do sedam godina) te povezivanje odjeljenja svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini koja se bave EU integracijama. Program je planiran za naredne dvije godine, a ukupno 50 mladih državnih službenika (25 po godini) bit će obuhvaćeno intenzivnim programom obuke, profesionalnog razvoja i razmjene.

Premijer Srednjobosanskog kantona je naglasio kako je Vlada Srednjobosanskog kantona spremna pružiti podršku u implementaciji Program jačanja kapaciteta mladih državnih službenika koji će biti sposobni, odgovorni državni službenici koji će moću uspješno raditi na poslovima EU integracija.