Poledica i odroni karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH

0
18

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnomkolovozu, a poledica se može očekivati mjestimično na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, navodi se na stranici BIHAMK-a.

– Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.