Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima

0
46

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Kamensko, Gorica, Osoje, Gabela Polje i Deleuša, a na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Doljani. Na graničnom prelazu Orašje duge su kolone u oba smjera. Zbog velikih gužvi vozačima preporučujemo da umjesto graničnih prelaza Gabela Polje i Doljani, koriste granične prelaze Zvirići, Crveni Grm ili Orahovlje, gdje trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

……………………………………………………

IC BIHAMK-a