Plasman u završnicu turnira večeras osigurale ekipe „Gornji Vakuf – Uskoplje“ i „BH Tours“ Novi Travnik

0
1368

Osmina finala Zimskog malonogometnog turnira bliži se kraju.Poznato je šest, od osam  ekipa koje će se takmičiti u završnici turnira. Ekipama  Caffe „Euro“Donji Vakuf , Caffe „Prestiž“ Barevo, „Restoran 6. Braće – Elektra Omerinović“, „ Divan“ Jajce, večeras su se pridružile još dvije ekipe. Večeras su od 18 sati na teren Sportske dvorane Donji Vakuf prvi izašli nogometaši ekipa „Gornji Vakuf – Uskoplje“ i „MZ Torlakovac“. Plasman u dalje takmičenje ostvarila je ekipa „Gornji Vakuf – Uskoplje“ koja je pobijedila MZ Torlakovac  rezultatom 5 : 2.

Od 19 sati utakmicu su odigrale ekipe „MNK Fajkaš“  i „BH Tours“ Novi Travnik.U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio nerješen 1:1, pa su izvođeni penali. U ovom duelu bolji su bili Novotravničani. Rezultat „MNK Fajkaš“  i „BH Tours“ Novi Travnik 3 :4.

Posljednjeg dana takmičenja osmine finala turnira, u srijedu od 18 sati igraju „Euroelegant“ Prusac i „Vunić promet“ Jajce, dok će od 19 sati započeti susret ekipa  „Dekoram laminati „ Bugojno i „ Šume SBK“.

Zimski malonogometni  turnir u Donjem Vakufu svake večeri brojnoj donjovakufskoj publici pruža mogućnosti gledanja i uživanja u malonogometnim susretima najboljih ekipa turnira.

Organizaror  turnira, zahvaljuje se brojim sugrađanima koji su svake večeri u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu, i na taj način pomažu FK „Radnik“ Donji Vakuf.