Osnovci u Pruscu obilježili Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja FOTO

Danas smo obilježili DAN RUŽIČASTIH MAJICA. Na inicijativu KLUBA MEDIJATORA naše škole, i ove godine smo različitim aktivnostima obilježili dan posvećen borbi protiv nasilja. S ciljem slanja poruke o tome da je nasilje neprihvatljivo, kao i pružanja podrške žrtvama svih oblika nasilja, u školi smo realizovali sljedeće aktivnosti:
1. Obuci, stavi nešto ružičasto
Svi učenici škole su pozvani da na DAN RUŽIČASTIH MAJICA obuku neki komad odjeće ili obuće, stave neki od ukrasnih dijelova (narukvica, šal, mašna, bedž, masku,…i slično), u ružičastoj boji.
2. Poruke žrtava
Svi učenici od VI do IX razreda su pozvani da na papiru od bloka napišu poruku, stavljajući se u poziciju žrtve. Također, članovi Kluba medijatora su napisali ciljane poruke iz iste pozicije, ali i pozitivne poruke žrtvama (poruke će dijelom biti pisane ružičastom bojom). Iz ove dvije grupe, odabrani su najbolji radovi (poruke) i iste su dio izložbe na školskom holu.
3. Ružičaste krede
Svi nastavnici škole su na prvom času učenicima ispričali priču o tome kako je nastao DAN RUŽIČASTIH MAJICA, te se simbolično pridružili akciji izrazivši stav o tome da su protiv nasilja, time što su cijeli dana pisali ružičastom kredom na školskoj tabli.
MI SMO PROTIV NASILJA…PRIJATELJSTVO SVIMA DOBRO STOJI – poručili su iz OŠ Hasan Kjafija Pruščak .
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print