Sastojci:
- 1/2 litra vode,
- 20-25 šljiva,
- 2 jaja,
- 250 grama griza,
- 100 mililitara ulja,
- 3-4 supene kašike oštrog brašna tip 500,
- 1 kesica vanilinog šećera,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- 1 kesica prezle,
- malo puter,
- ulja za prženje,
- kristal šećer i
- cimet za valjanje na kraju.
Priprema:
- Oko pola litra vode sipati u dublju posudu zajedno sa 100 mililitara ulja i ostaviti da provri. U to dodati griz, prašak za pecivo i vanilu, skinuti sa vatre i brzo mutiti da se ne naprave grudvice. Dobit će se masa slična onoj za princes krofne.
- Kada se masa ohladi u to dodati 2 jaja. Ako je mnogo ljepljiva, dodati 3-4 kašike oštrog brašna. Praviti knedle svaku sa šljivom unutra i kuhati u posoljenoj, ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
- Prezlu propržiti na malo ulja i putera.
- Na kraju, knedle uvaljati u prezlu, kristal šećer i cimet. Služiti tople ili hladne, po ukusu.