Objavljene nominacije za Zlatnu malinu: Ko su najgori glumci u 2020. godini?

0
69

Objavljene su nominacije za nagradu Zlatna malina koja se dodjeljuje za najgora kinematografska ostvarenja, a ove godine prednjače poljski erotski film “365 dana” i američki “Dolittle” sa po 6 nominacija.

Dodjela Zlatne maline je svojevrsna parodija na dodjelu Oscara koju organizuje Akademija filmskih umjetnosti i nauke, a ovogodišnja ceremonija održat će se 24. aprila.

Neki od glumaca koji su se našli među nominovanim za najgora ostvarenja u ovoj godini su Robert Downey Jr., Adam Sandler, Anne Hathaway, Katie Holmes i Kate Hudson.

Među nominovanim filmovima našli su se “365 dana”, “Dolittle”, “Absolute Proof”, “Fantasy Island” i “Music”.

Film “365 dana” je nakon izlaska na Netflixu 7. juna brzo privukao svjetsku pozornost i postao jedan od najgledanijih filmova. Međutim, pored ogromne popularnosti film je dobio i ogromnu količinu negativnih kritika zbog scena seksualnog nasilja.

Na IMDb-u je ocijenjen sa 3,2 od 10, zbog čega ne čudi da je nominovan kao najgori u 6 kategorija.

Film “Dolittle” predstavlja remake originalne serije “Doctor Dolittle” iz 1967. godine, a pored nominacije za najgori film i Robert Downey Jr. koji tumači glavnu ulogu u filmu je nominovan za najgoreg glumca.Anne Hathaway nominovana je za najgoru glumicu u filmovima “The Last Thing He Wanted” i “The Witches”.

Ove godine dodjela Zlatne maline ima i posebnu kategoriju u čast 2020. godine koja je osvojila nagradu za “Najgoru kalendarsku godinu ikada!”.

klix.ba