Novogradnja koja će preoblikovati svijet u 2021. godini

Nova biblioteka u njujorškom naselju Far Rockaway će biti duplo veća od stare koja se nalazila na istom mjestu te će tako građanima ponuditi dvostruko više sadržaja i prostora. Osim toga, sredinom 2021. će u Taipeiju nakon osam godina biti finalizirana izgradnja centra za scensku umjetnost.
Zgrada koja će stanarima pružiti priliku da se na poseban način povežu s prirodom bit će dovršena ove godine u Quitu, dok će u Danskoj u narednih nekoliko godina biti izgrađen prvi “klimatsko-pozitivni” hotel, što je zapravo prva zgrada koja će uštedjeti više ugljika nego što ga emituje.Kuća muzike u Budimpešti slavit će tradicionalnu muziku ove države, a u Amsterdamu će biti finalizirani radovi na studentskom domu koji će imati 1.500 apartmana. U kineskom gradu Guangzhou bit će izgrađen teatar s 2.000 mjesta, a nadahnut je teksturom vezene svile te crtežima umjetnika Zhang Hongfeija.

Kompanija za arhitekturu NLE je tokom prošle decenije eksperimentisala s inovativnim načinima brze i jeftine gradnje na vodi. Tako je nastao plutajući sistem Makoko, čija će gradnja biti završena tokom ove godine, a koji će sadržati dvoranu za koncerte, studio za snimanje i bar.

izvor: klix.ba
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print