NOVI TRAVNIK // Zaraženi direktor mora snositi kaznenu odgovornost: Zbog njega prijeti blokada grada i čitavog kantona

0
264

 

Prvi zaraženi od koronavirusa u SBK, direktor poduzeća BNT TMiH Adis Ikanović, morao bi snositi kaznenu odgovornost zbog svojih postupaka, odnosno što je usprkos odluci Federalnog kriznog stožera išao na sastank u firmu “Igman” u Konjicu, sa kojeg dolazi trenutno najveći klaster virusa.

Kako je kazao kantonalni premijer Tahir Lendo, neodgovorno ponašanje odgovorne osobe ugrozilo je čitav Novi Travnik, pa i kanton.

“Sigurno da će kazneno odgovarati. Čitav soliter je izoliran, zbog njega je stala jedna važna firma namjenske industrije. Pogotovo što je on odgovorno lice morao je poslušati epidemiologe i postupati po tome. Vidite koliko je sad ljudi u izolaciji. Nije isključeno da krajnja mjera bude, znat ćemo za 10 dana, blokiranje cijelog grada, pa i kantona, ako se virus proširi”, rekao je Lendo. Da Ikanović treba snositi odgovornost smatra i Sead Karakaš, direktor Zavdoa za javno zdravstvo SBK.

“Naravno da podliježe odgovornosti po dvije osnove. Pekršajnoj i kaznenoj”, rekao je Karakaš.

Inače, zaraženi direktor trenutno je sa članovima obitelji u izolaciji u svom stanu u izoliranom soliteru.

Članovi obitelji, kaže Karakaš, zasad nisu testirani.

“Svi su u stanu u izolaciji i zasad nitko nema nikakvih simptoma. Važno nam je da oni nisu epidemiološki rizik, a ako se simptomi pojave obavezno ćemo ih testirati”, kazao je Karakaš.

Drukčiji.ba