NOVI TRAVNIK Karakaš stanarima izoliranog solitera: Ako primijetite bilo koji simptom, zovite Dom zdravlja

0
146

 

Nakon što su se mještani izoliranog solitera u Novom Travniku požalili kako ih nitko iz medicinskih ustanova ne zove ili dolazi u obilazak, pravila su tu jasna, kaže Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK.

“Osobe u izolaciji trebaju se javiti nadležnom domu zdravlja ukoliko primijete bilo kakav simptom. Za medicinskim tretmanom sada nema nikakve potrebe, za savjetom svakako da i na raspolaganju su im tri broja telefona u novotravničkom Domu zdravlha. Dapače, tamo postoji i tim za kućno liječenje i građani se mogu informirati i zatražiti pomoć u bilo kojem trenutku i o bilo kojoj bolesti, ne samo koronavirusu”, rekao je Karakaš.

Kad je u pitanju Adis Ikanović, zaraženi direktor poduzeća BNT TMiH, koji je jučer medijima kazao kako se ne osjeća odgovornim niti smatra da je prekršio ikakve naredbe, te da nije dobio rješenje o samoizolaciji, Karakaš kaže kako je on dobio usmenu naredbu koja ima jednako snagu kao i pismeno rješenje.

“Onog trenutka kad je dobio usmenu prepopruku telefonom da ide u samoizolaciju, on se mora ponašati tako. Administracija će naknadno napraviti rješenje. Svakodnevno su ga zvali na telefon koji je bio isključen”, rekao je Karakaš.

drukčiji.ba