NOVI TRAVNIK Karakaš stanarima izoliranog solitera: Ako primijetite bilo koji simptom, zovite Dom zdravlja

0
127

 

Nakon što su se mještani izoliranog solitera u Novom Travniku požalili kako ih nitko iz medicinskih ustanova ne zove ili dolazi u obilazak, pravila su tu jasna, kaže Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK.

“Osobe u izolaciji trebaju se javiti nadležnom domu zdravlja ukoliko primijete bilo kakav simptom. Za medicinskim tretmanom sada nema nikakve potrebe, za savjetom svakako da i na raspolaganju su im tri broja telefona u novotravničkom Domu zdravlha. Dapače, tamo postoji i tim za kućno liječenje i građani se mogu informirati i zatražiti pomoć u bilo kojem trenutku i o bilo kojoj bolesti, ne samo koronavirusu”, rekao je Karakaš.

Kad je u pitanju Adis Ikanović, zaraženi direktor poduzeća BNT TMiH, koji je jučer medijima kazao kako se ne osjeća odgovornim niti smatra da je prekršio ikakve naredbe, te da nije dobio rješenje o samoizolaciji, Karakaš kaže kako je on dobio usmenu naredbu koja ima jednako snagu kao i pismeno rješenje.

“Onog trenutka kad je dobio usmenu prepopruku telefonom da ide u samoizolaciju, on se mora ponašati tako. Administracija će naknadno napraviti rješenje. Svakodnevno su ga zvali na telefon koji je bio isključen”, rekao je Karakaš.

drukčiji.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here