Neobična situacija iz Jajca: ‘Da ti dragi Allah ukabuli’

0
550

Neobična situacija dogodila se jučer 23.9.2022. godine u 12:55 u Jajcu kada je vozač putničkog automobila dobio kaznu za nepropisno parkiranje svog vozila.

Ništa ne bi bilo čudnu, da uz policijsku kaznu, vozač nije dobio poruku “Da ti dragi Allah ukabuli”.

Vozač je svjestan da je počinio prekršaj ali je smatrao da će policijski službenici MUP-a SBK imati tolerancije i razumijevanja za vozače koji kratko parkiraju kako bi obavili vjersku dužnost. Iako je jasno dao doznanja da je u džamiji, policijski službenici su mu ostavili kaznu i poruku.

– Krenuo sam iz Sarajeva za Bihać, imao sam na umu da klanjam Džumu u Jajcu, uspio sam na vrijeme da stignem, međutim nisam imao gdje da parkiram auto. Dakle da bi došao do džamije u centru grada ideš jednosmjernom ulicom, pored džamije se nalazio parking koji je bio pun, ja kao inače u žurbi parkiram auto u smjeru kao i ostala auta, samo mjesto nije bilo označeno za parking, naravno ne bježim od toga da sam ne propisno parkirao, jesam, ali nisam zatvorio ulicu niti zagradio prolaz pješacima.

Vrijeme mog dolazka je bio 12:50, kazna je napisana u 12:55. Očito me policajac posmatrao sa strane i čekao na djelu. Džuma je trajala manje od pola sata, nije imao toleranciju za vrijeme džume, pa ne znam onda za šta će imati. Iskreno očekivao sam i da i ne za kaznu, ali kada sam zatekao ovu poruku ujedno sa kaznom, malo me i nasmijalo iskreno. Otom potom, ja obavio džumu, to mi je cilj bio. A što se tiče osobe koja je napisala kaznu i svoje ime doktorski napisala kako ne bi znao ko je, poručujem da on ne može napisati kazni koliko ja mogu da platim.– izjavio je vozač incijala T.K. za portal Crna-Hronika.