Na GP Izačić, Doljani i Osoje čekanja duža od sat vremena

0
52

Nema većih smetnji u odvijanju saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Pojačana frekvencija vozila tokom dana, očekuje se na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, na putevima prema moru, a posebno na graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Osoje, na izlazu iz BiH čeka se duže od jedan sat. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH i na graničnim prijelazima: Bijača, Prisika, Gabela Polje i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih temperature, vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze.

Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila treba ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu vazduha. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Danas se održava brdska auto trka u Cazinu, zbog čega je na dionici M-4.2 Cazin-Srbljani do 20.00 sati, aktuelna obustava saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres, saopćeno je iz BIHAMK-a.