MUP SBK / U naselju Prusac kod Bugojanca pronađena droga

0
1837

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 19.10.2021.godine oko 17,00 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe E.N. rođen 1985.godine iz Sarajeva. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 19,50 sati u mjestu Prusac, općina Donji Vakuf,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Renault, u kojem je zatečen A.S. rođen 1993.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 514 prekršajnih naloga, od kojih su 394 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA