Mladi suci odali počast rahm. Adisu Durakoviću

Nogometni suci SBK/KSB Abdaković Ermina, Saldum Senida, Šehić Malik i Avdibašić Eldar bili su u Glavicama, gdje su proučili fatihu i položili cvijeće na mezaru rahm. Adisa Durakovića.

Dokaz da je rahm. Adis Duraković zavrijedio svojim radom i ponašanjem jeste činjenica da je delegacija mladih sudaca SBK/KSB došla u posjetu Bugojnu, gdje su u naselju Glavice proučili fatihu i odali počast svom prijatelju, kolegi, instruktoru i kontroloru koji je kroz svoj angažman zavrijedio ovog čina.

“Mi ovaj čin planiramo već određen vremenski period. Čekali smo da se situacija ohladi i da stupimo u kontakt sa porodicom našeg rahm. Adisa. Nakon što smo stupili u kontakt, došli smo ovdje u Bugojno da odamo počast našem Adisu, koji je bio osoba koja je svoj angažman ostavila u sportu, naročito kroz sudijsku organizaciju, kroz koju se borio za naša prava i pomagao nam na razne načine. Mišljenje nas jeste da je ovo bila naša obaveza. Bilo bi nam na sramotu svima da nismo došli da se sjetimo našeg Adisa.” – kazali su za Bugojno-Danas.info

“Hvala porodici rahm. Adisa što nam je dala dozvolu za ovo. Molimo dragog Boga da im olakša, a našeg Adisa da uvede u džennet.”

Rahmetli Adis Duraković je bio nogometni sudac, instruktor i kontrolor suđenja. Usljed teškog stanja uzrokovanog virusom COVID-19 je preminuo prije 2 mjeseca.

Mladi ljudi i sportski radnici kojima preokupacija nisu izbori su pokazali svoju iskrenu kolegijanost i kulturu. Ovaj čin bi trebali da slijede mnogi sportski radnici i sportisti.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print