MKD Mikrofin uručio vrijednu donaciju JU Dječiji vrtić Donji Vakuf

 

Kraj kalendarske godine i vrijeme pred novogodišnje praznike Mikrokreditno društvo Mikrofin iskoristilo je za darivanje . Vođeni misijom da podržavaju projekte od šireg društvenog značaja navedeno mikrokreditno društvo  prepoznalo je rad JU Dječiji vrtić Donji Vakuf  donirajući dio namještaja koji će upotpuniti nove prostorije ove predškolske ustanove.

“Mikrokreditno društvo Mikrofin ove godine slavi 25 godina uspješnog poslovanja i veoma smo ponosni na činjenicu da smo za četvrt vijeka u svrhu donacija izdvojili milion konvertibilnih maraka. Posebno smo srećni kada imamo priliku da podržimo rad škola i vrtića i tako doprinesemo bolje, sigurnijem i srećnijem odrastanju naših najmlađih. Naša misija će i ubuduće ostati ista, a to je da pomognemo i podržimo projekte šireg društvenog značaja širom BiH.” – istakla je Sanja Babić – Halilović, šefica zeničke filijale MKD Mikrofin.

 

Direktorica JU Dječiji vrtić Donji Vakuf, Hadžija Begović zahvalila se MKD”Mikorfin” na donaciji i što su prepoznali rad donjovakufskog vrtića. Istakla je zadovoljstvo da na izmaku 2022. godine  ova predškolska ustanova, nakon 27 godina, realizuje dugoočekivani projekat i proširuje smještajni  kapacitet.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print