KSB Reflex iz Donjeg Vakufa obilježio s djecom Međunarodni dan djeteta

0
71
reflex2011

reflex2011

Na današnji dan, 20.novembra obilježava se Međunarodni dan djeteta odnosno 28. godišnjica usvajanja Konvencije o pravima djeteta.

Plan je da djeca preuzmu vidljive uloge u javnosti kako bi se izjasnili o pitanjima koja se tiču djece u BiH i širom svijeta. Želimo da 20. novembar – Međunarodni dan djeteta postane dan „Za djecu, od djece“ širom svijeta.

Klub borilačkih sportova Reflex iz Donjeg Vakufa u saradnji sa karate klubom Vezir iz Travnika organizirali su poseban trening za djecu i priključili se globalnoj akciji Djeca preuzimaju 2017.

reflex20111

-Cilj ovog zajedničkog treninga je bio da damo značaj djeci i njihovim pravima, te smo u petak organizirali u saradnji sa karate kliubom Vezir iz Travnika druženje, razgovor s djecom o njihovim pravima te koja je uloga sporta u njihovom životnom obrazovanju,  kazao je Eldin Rahmanović trener iz KBS Reflex.

Djeci je bilo omogućeno da sami sebi organiziraju trening kakav oni žele, te su uz igru i osvježenje s trenerima razgovarali o njihovim pravima, željama i nadama, te problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

“Karate nije samo sport, on je i životna filozofija kojom se mi vodimo! On je više od borilačke vještine. Kroz karate mi djecu pored vještina učimo i pozitivinim vrijednostima, te da djeca kroz ovu zanimljivu vještinu ostavre puni potencijal. Ovom prilikom pozivamo sve da se priključe akciji Djeca preuzimaju 2017. te da damo priliku i značaj našoj djeci jer su oni na kojima ostaje naša cijela zajednica” kazao je Eldin Rahmanović.

reflex201111