KO SDP SBK – Zdravstvene radnike treba nagraditi, a ne kazniti

0
46

 

Šokirani smo jučerašnjom izjavom Premijera SBK Tahira Lende koji je rekao: „I zdravstvenim radnicima kresati ćemo plaće.“

A već smo zaboravili izjavu Vlade SBK, koja se obrušila i na prosvjetne radnike našeg Kantona, nastojeći im ukinuti topli obrok u ovom vremenu on-line nastave.

Dok čitav svijet aplaudira medicinskim radnicima i doktorima, naši zdravstveni radnici se kažnjavaju zato što odlično rade svoj posao i što su sve uradili da pandemiju drže pod kontrolom na području Srednjobosanskog kantona.

Zdravstveni radnici Premijeru nisu to zaslužili, jer umjesto da budu nagrađeni, Vlada SBK će tražiti da se kazne i da im se smanje plaće. Ako ćemo heroje ovog vremena – zdravstvene radnike, policajce, vatrogasce i druge koji su na prvoj liniji odbrane od pandemije korona virusa kazniti, onda se postavlja pitanje kakvo smo mi to društvo i kakva je Vlada SBK? Ovim činom vi u potpunosti opravdavate želju skoro svih mladih i sposobnih medicinskih radnika da što prije napuste Srednjobosanski kanton i Bosnu i Hercegovinu. I nemojte misliti da se to neće desiti kad pandemija prestane. A šta onda?

Zastupnici SDP BiH u Skupštini Srednjobosanskog kantone neće podržati ovakvu sramnu odluku Vlade SBK.

Služba za odnose s javnošću