Ko je u utrci za predsjednika Crne Gore

U Crnoj Gori će se 19. marta održati predsjednički izbori. Do sad je Državna izborna komisija DIK potvrdila dvije predsjedničke kandidature i to jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković, prenosi CDM.

Mandić i Vuksanović-Stanković. CDM

Demokratska partija socijalista je jučer odlučila da će njihov kandidat za predsjednika Crne Gore biti aktuelni šef države i lider partije Milo Đukanović. Iz DPS-a je najavljeno da će kandidaturu Đukanovića predati danas DIK-u.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić bit će predsjednički kanidadat te stranke, odlučio je juče Glavni odbor Demokrata.

Đukanović i Bečić. CDM

Zamjenik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ući će u predsjedničku trku ispred te partije. Demohrišćanska partija odnosno njen zamjenik Dejan Vukšić je odustao od predsjedničke kandidature i saopšteno je da će taj pokret podržati Milatovića.

Kanidaturu za predsjednika Crne Gore predao je i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ali je DIK nije potvrdio njegovu kandidaturu jer nije bila kompletna. Daniloviću je dat rok da kanidaduturu kompletira, prenosi CDM.

Milatović i Matijašević. Vijesit.me

Nikšićanin Željko Matijašević kanadidat je grupe građana za predsjednika Crne Gore i on je juče Državnoj izbornoj komisiji DIK predao potpise.

I Crnogorski influenser Jovan Jodžir Radulović najavio je prije nekoliko dana da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore i da će početi da prikuplja potpise za svoju kandidaturu.

Iz SD-a i Bošnjačke stranke je najavljeno da će njihovi organi partija danas odlučivati o nastupu na predsjedničkim izborima.

Za predsjedničku kandidaturu potrebno 8101 potpis podrške. Rok za predaju predsjedničkih kandidatura ističe 26. februara u ponoć, piše CDM.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print