KK Promo Donji Vakuf poražen od strane KK Bosna Sarajevo

0
182

Večeras je u Sportskoj dvorani Donji Vakuf održana polufinalna utakmica u Kupu BiH “Mirza Delibašić” u kojoj je KK Promo Donji Vakuf ugostio KK Bosna Sarajevo.

Od samog početka utakmice “Bosna” je krenula agresivno i napravila dominaciju, te su se trudili da je kroz tok četvrtine zadrže. To im je i uspjelo te su prvu četvrtinu završili sa sedam poena prednosti u odnosu na KK Promo.

Ipak “Momci s Vrbasa” se nisu predali tako lako te već u drugoj četvrtini podižu nivo igre i uspjevaju parirati raspoloženoj “Bosni”. Druga četvrtina završava neriješeno, a razlika u rezultatu i dalje ostaje na sedam poena.

Izlaskom u drugo poluvrijeme “Žuti Tornado” bodrio je domaće košarkaše da naprave preokret, te su u prvim minutama dali dosta energije kako bi smanjili prednost. Međutim par brzih koševa “Bosne” naprosto su potopili “Momke s Vrbasa” u nastavku utakmice.

Treća četvrtina završava se rezultatom 51 – 64.

Gosti naravno u posljednju četvrtinu ulaze dosta smirenije, te nastoje sačuvati prednost koju imaju.

Domaći košarkaši nošeni uvijek strastvenim “Žutim Tornadom” koji ih je i ovaj put podigao trudili su se da naprave veliki preokret.

Ubrzo su koševi počeli da stižu, ali bilo je kasno. Iako je KK Promo završio posljednju četvrtinu rezultatom 17 – 15 ukupni rezultat na utakmici glasio je 68 – 79.

KK Promo je tako eliminisan iz Kupa BiH “Mirza Delibašić”.

Najbolji igrači u dresu gostiju bili su: Balša Dragović 19 pts, Muhamed Pasalic 18 pts, Nedim Buza 10 pts, Elijah Holifield 8 pts, Antony Collins 8, pts.

U redovima KK Promo najbolji bili su: Jordan Watson 19 pts, Nikola Šućov 9 pts, Alonzo Campell 9 pts,  Jo Vontae Antino Milner Criss 8 pts, Dino Alkić 8 pts.