Kad je vidio šumara dao se u bijeg i pri tome pucao

0
802

foto: ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona optužilo je Adnana Muratović da je upotrebio silu te spriječio šumara u obavljanju redovnih poslova i nanio mu tjelesnu povredu.

U potvrđenoj optužnici se navodi da je Muratović 9. februara tekuće godine automobilom Golf 2 bez registarskih oznaka prevozio drvne sortimene u mjestu Daleć, u općini Novi Travnik, te u trenutku kada ga je rejonski šumar F.B. zaustavljao kako bi istog kontrolisao Muratović je, kako se navodi u optužnici, navukao preko glave fantomku kako ga šumar ne bi prepoznao.

Pucao da prestraši šumara

Vožnju je nastavio prema mjestu Opara, u tom trenutku iz nepoznatog vatrenog naoružanja ispalio dva pucnja da bi prestrašio šumara. Zatim je zaustavio vozilo i prilikom izlaska iz vozila krenuo je prema šumaru F.B. psujući majku i govoreći mu kako ga ne smije pratiti.

Ilustracija

Govorio je i kako mu više ne smije pisati prijave a zatim ga udario stistnutom pesnicom dva puta u stomak, što je kod šumara rezultiralo lakšom tjelesnom povredom.

Kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora

Pixabay

Adnan Muratović  optužen je da je počinio   krivično  djelo  sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ iz člana 358.  stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, za koje je istim Zakonom propisana kazna zatvora od 6 (šest) mjeseci do 5 (pet) godina.

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda Travnik.

izvor: hayat.ba