Donjovakufski biciklisti stigli u Beč

0
398

Članovi BK “Sabahudin Duzić Tetak” iz Donjeg Vakufa stigli su u Beč jutros oko 08:30 sati, odakle će danas u 15 sati krenuti ispred Gradske vijećnice (Rathaus) na put dug 1098 kilometara.

Prema riječima Seada Cerića, svi učesnici se osjećaju dobro, put je prošao bez problema, a u Beču ih je dočekao Donjovakufljanin Rijad Halilović koji će danas ugostiti naše bicikliste, prije početka maratona.

Donjovakufski biciklisti će poruku sjećanja na srebreničke patnje pronijeti kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku a u Bihaću će se pridružiti ostalim učesnicima biciklističkog maratona „Bihać – Srebrenica“.

Nakon današnje planirane rute od 40 km, biciklisti će odmoriti u Monichkirchenu (Bečko malo mjesto).

Deset članova kluba na svojim biciklima i dva člana pratnje kreću danas iz Beča ispred Rathausa odakle će ih ispratiti Alma Zadić, članica parlamenta Austrije, bh. ambasador u Austriji, a po riječima Halilovića, današnjem ispraćaju biciklista najavljen je dolazak brojnih Bosanaca i Hercegovaca ali i Austrijanaca iz ovog grada.

Za ovu eskpediciju planirano je ukupno deset dana, od 2. do 11. jula.

Ekipu čine biciklisti: Mirsad Kosovac, Samir Zahirović Pajo, Semir Kapić, Ernest Abdagić, Admir Vrebac Beba, Eldin Žerić, Haris Hadžić, Esad Turanović, Adin Kovač i Fahrudin Velić, pratnju čine dr.Hamdija Mlinarević i Sead Cerić.

Svoju podršku BK „Sabahudin Duzić Tetak“ u realizaciji maratona su osigurali Općina Donji Vakuf, Sportski savez Donji Vaku i firma „Promo“ Donji Vakuf, te još nekoliko donjovakufskih privrednih subjekata.

Ipak, veliku podršku od samog početka biciklistima daje i naš sugrađanin i domaćin u Austriji, Rijad Halilović, koji je vlasnik poznate prevozničke firme u Beču koja je i pokrovitelj vožnje.

Pokrovitelj biciklističkog maratona je autoprevoznička kompanija Rijad Transport Beč!